Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγραμμα eTwinning Γαλλικών: « Ulysse 2014 , l’Odyssée du twinspace »



« Ulysse 2014 , l’Odyssée du twinspace » / «Οδυσσέας 2014, Η Οδύσσεια του διαστήματος» κατά το σχολικό έτος 2013-2014 θα συναντηθούμε ψηφιακά με 22 σχολεία από την Ευρώπη και την Αφρική.
Στο πλαίσιο του Project eTwinning:

Στόχος μας είναι η συνεργατική συγγραφή ενός αφηγηματικού έργου με τίτλο «Ulysse 2014» ή «Οδυσσέας 2014», εμπνευσμένου από την Οδύσσεια του Ομήρου. Η δράση του τοποθετείται στη σημερινή εποχή αλλά οι παραλληλισμοί με τον ομηρικό ήρωα είναι προφανείς. Οι μαθητές θα επιχειρήσουν ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα στον χώρο και στον χρόνο και κινούμενοι σε μονοπάτια υπαρκτά ή φανταστικά θα δημιουργήσουν τη δική τους Οδύσσεια.

Η γλώσσα του προγράμματος θα είναι η γαλλική και θα συμμετέχουν οι γαλλόφωνοι μαθητές των τμημάτων Γ4, Α2 και Α3, οι οποίοι, μαζί με τους συνομηλίκους τους από τις άλλες χώρες, θα πάρουν αλλά και θα δώσουν ένα ζωντανό μάθημα πολιτισμού!

Υπεύθυνη καθηγήτρια του eTwinning έργου είναι η καθηγήτρια Γαλλικών Ελένη Χαρτζάβαλου. Η ευρύτητα του θέματος και οι ιδιαίτερες συνθήκες εκπόνησής του προϋποθέτουν την αξιοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ερεθισμάτων από άλλα γνωστικά αντικείμενα. Κατά συνέπεια, η εμπλοκή και εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων αποτελεί συνθήκη sine qua non. Αρωγούς, λοιπόν, στο εγχείρημά μας θα έχουμε τους εκπαιδευτικούς: Εξάρχου Μαρία, Ζωγάκη Ιωάννη, Μπεκιάρη Καλλιόπη, Μπουκουβάλα Άννα, Νείλα Ιωάννα, Ραμπαούνη Βασιλική και Τόκη Βασιλική.
Το blog που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές του Γ4 με την στήριξη της καθηγήτριάς τους Μαρίας Εξάρχου στο μάθημα της Πληροφορικής εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου